VERDENS BEDSTE BURGER
VERDENS BEDSTE BURGER PÅ KUN 15 MINUTTER, DENNE OPSKRIFT
Du har klikket ind på verdens bedste burger og så er det helt sikkert fordi du godt kan lide kød.
Denne hemmelige opskrift er meget let og hurtig at lave. Du kan bruge det oksekød du finder
i køledisken, men lad os sige det lige ud. Der er stor forskel på oksekød og jo beder kvalitet
du køber, des bedre smager Verdens bedste Burger….så brug lige 15 kr. mere på kødet.
Opskrift: Verdens bedste burger
OPSKRIFT Burger bøf
- 500 g. oksekød – køb det kød der har lidt fedtindhold
- 0,5 tsk Dijonsennep
- 2 tsk salt, måske er Himalaya salt godt for sjælen
- 1 helt løg og det kan også være rødløg
- Friskkværnet peber, giv den bare 10 drej på kværnen
- 2 øko æg
- 3 spsk rasp
- En håndfuld revet Manchego ost, den hemmelige ingrediens
Burgerboller, de bedste
- Køb brioche boller i butikken og slip for at lege bager, du er jo sulten
Tilbehør, prikken over i’et
- Salat som du kan ligge i, hvis du er til planter i maden
- Tomat – køb et par store lækre tomater
- Ketchup – det har alle mænd i deres køleskab
- Bacon – alle elsker bacon
Opskrift: Verdens bedste burger bøffer
-
Snit løg i fine tern.
-
Kom lidt olie i en gryde, ca. 2 spsk og hæld de hakkede løg ned, men kun i 3 minutter.
-
Hæld løg, oksekød, sennep, salt, pebber, ost og rasp op i en skål og blad det hele godt sammen.
-
Lav 4 af de bedste bøffer du kan og vend dem i noget rasp du har hældt ud på en tallerken.
-
Sæt dem verdens bedste burger bøffer på køl i en time og de er klar til stegning
- Steg dem nu ikke til døde, men ved høj varme i 1-2 minutter på hver side
- Rist dine buger boller på en brødrister og smør med med salatmayo
- Kom salat i bunden, så bøffen, en stor tomatskive, ketchup, bacon og så lig låget på!
- Verdens bedste Burger, ready to eat! Spis to!
Tilbehør til verdens bedste burger
Det er en suveræn god ide at servere pommes frites til retten, med chili mayo. Men det er besværligt at
Burger
En burger (en forkortelse af hamburger[1], også kaldet en bøfsandwich) er en sandwich bestående af en eller flere flade bøffer af hakket kød, typisk oksekød, placeret i en gennemskåret bolle.[2][3] Betegnelsen burger bruges også, hvis kødet erstattes af alternativer, f.eks. en plantebaseret bøf eller portobellosvampe. Burgere serveres ofte med salat, bacon, tomat, løg, syltede agurker, ost og sovse som sennep, mayonnaise og ketchup[4]
Betegnelse “hamburger” benyttes i Danmark af flere fastfood-restauranter typisk om de simpleste burgere med hakket oksekød[kilde mangler], mens betegnelsen “bøfsandwich” typisk benyttes om en bestemt dansk variant af burgeren.
Historie
Hamburgeren er opkaldt efter byen Hamburg i Tyskland, de nærmere omstændigheder om navnet er ukendte, og der er flere teorier. Der er dog enighed om, at navnet intet har med ham (skinke) at gøre. Den moderne burger af hakket oksekød er opfundet i USA, der er flere teorier, og den er muligvis opfundet flere steder samtidigt.
Ifølge USA’s nationalmuseum, Library of Congress, var den danske immigrant Louis Lassen den første til at lange en hamburger over disken. Det skete i 1895 i caféen Louis’ Lunch i New Haven, hvor danskeren serverede bøf imellem toastbrød med enten løg, tomat eller ost.[5][6]
Dens udbredelse i Danmark tog fart i 1980’erne. Tidligere var det den nært beslægtede bøfsandwich, der var mest udbredt.
Varianter]
Særlige varianter er cheese burgeren med ekstra ost og baconburgeren med bacon.
Burgeren er en populær ret indenfor fastfood og serveres med pommes frites. Der findes derudover en lang række varianter af vegetarburgere.
Kultur
Burgeren forbindes med amerikansk kultur og betragtes i USA som en nationalret – næsten på linje med apple pie
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi.