KORT OVER TYSKLAND

KORT OVER TYSKLANDKORT OVER TYSKLAND

Her finder du Kort Over Tyskland og kort over byer i hele europa. De 100 største byer her er listet op efter indbyggertal. Nogle af de mest besøgte byer i Tyskland er selvfølgelig Berlin, Hamborg og naturligvis Flensborg. Hver by linker til et kort over byen i tyskland. Du kan læse om de fleste byer via linket på hver by.

Hvor langt er der til en by i Tyskland? Vi har valgt at fortælle hvor langt der er fra grænsen ved både Padborg og Puttgarden til de enkelte byer. Du kan se det ved at klikke på linket på hver by.

 

AFSTAND FRA DEN DANSKE GRÆNSE TIL TYSKE BYER

De mest besøgte og attraktive steder i Tyskland er en blanding af kulturelle og historiske byer, samt naturskønne områder.

Berlin er Tysklands hovedstad og en af Europas mest livlige og kulturelt rige byer. Det er kendt for sin historie, især under Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig, og mange monumenter og museer, herunder Brandenburger Tor, Berlinmuren og Checkpoint Charlie. Byen har også et livligt natteliv og en stærk kunst- og kulturscene.

München er hovedstaden i den sydlige delstat Bayern og er kendt for sin bayerske kultur, historie og arkitektur. Det er hjemsted for verdensberømte Bavaria statue og Marienplatz, samt det berømte Oktoberfest.

Hamburg er Tysklands næststørste by og en vigtig havneby. Det er kendt for sin historie som en vigtig handelsby og har et pulserende natteliv og mange kulturelle attraktioner, herunder Miniatur Wunderland, et miniature landskab, og den berømte Elbphilharmonie koncertsal.

Frankfurt er en af Tysklands vigtigste finansielle og erhvervsmæssige centre. Det er også kendt for sin historie og kultur, herunder Römerberg og Paulskirche, og er hjemsted for Frankfurt Book Fair, en af verdens største bogmesser.

Köln er en by i den vestlige del af Tyskland og er kendt for sin historie og kultur, herunder Kölner Dom, en af Europas største katedraler, og den berømte karneval i februar.

Dresden er en by i den østlige del af Tyskland, kendt for sin historie og arkitektur, herunder Zwinger Palace og Frauenkirche. Det er også kendt for sin kunst og kultur, herunder Dresden State Art Collections.

Düsseldorf er en by i den vestlige del af Tyskland og er kendt for sin mode, kunst og kultur. Det er også kendt for sin historiske Altstadt og Rheinuferpromenade.

Stuttgart er hovedstaden i den sydvestlige delstat Baden-Württemberg og er kendt for sin bilproduktion og Mercedes-Benz og Porsche museer. Det har også en rig kultur og historie, herunder Schlossplatz og Altes Schloss.

Bremen er en by i den nordvestlige del af Tyskland og er kendt

 

TYSK P SKIVE

 

https://obligationer.dk/afstand-fra-graensen-til-hamborg/

 

KORT OVER ALLE BYER I TYSKLAND

AFSTAND mellem Aarhus og de 10 største byer i Tyskland:

  1. Afstand Arhus – Berlin: 551 km, ca. 5-6 timer
  2. Afstand Arhus – Hamburg: 556 km, ca. 5-6 timer
  3. Afstand Arhus – München: 964 km, ca. 9-10 timer
  4. Afstand Arhus – Köln: 798 km, ca. 8-9 timer
  5. Afstand Arhus – Frankfurt am Main: 1027 km, ca. 10-11 timer
  6. Afstand Arhus – Stuttgart: 1059 km, ca. 10-11 timer
  7. Afstand Arhus – Düsseldorf: 843 km, ca. 8-9 timer
  8. Afstand Arhus – Dortmund: 734 km, ca. 7-8 timer
  9. Afstand Arhus – Essen: 806 km, ca. 8-9 timer
  10. Afstand Arhus – Bremen: 593 km, ca. 6-7 timer

Bemærk at afstandene og rejsetiderne kan variere afhængigt af trafik, vejrforhold og ruten, der tages.

AFSTAND mellem København og de 10 største byer i Tyskland:

  1. Afstand København – Berlin: 714 km, ca. 7-8 timer
  2. Afstand København – Hamburg: 378 km, ca. 3-4 timer
  3. Afstand København – München: 753 km, ca. 7-8 timer
  4. Afstand København – Köln: 570 km, ca. 5-6 timer
  5. Afstand København – Frankfurt am Main: 800 km, ca. 7-8 timer
  6. Afstand København – Stuttgart: 830 km, ca. 8-9 timer
  7. Afstand København – Düsseldorf: 615 km, ca. 6-7 timer
  8. Afstand København – Dortmund: 505 km, ca. 5-6 timer
  9. Afstand København – Essen: 570 km, ca. 5-6 timer
  10. Afstand København – Bremen: 410 km, ca. 4-5 timer

Bemærk at afstandene og rejsetiderne kan variere afhængigt af trafik, vejrforhold og ruten, der tages.

 

MAP OF GERMANY

HOVEDSTADEN I TYSKLAND

Berlin er hovedstaden i Tyskland og er en af de mest livlige byer i Europa. Berlin er kendt for sin kultur, historie og arkitektur, og byen har mange seværdigheder, der tiltrækker turister fra hele verden.

Her er en liste over nogle af de 10 største seværdigheder i Berlin:

  1. Brandenburger Tor: Denne berømte triumfbuet er et af de mest ikoniske symboler på Tysklands historie og genopbygning efter Anden Verdenskrig.
  2. Reichstag: Reichstag er den tyske parlamentsbygning og et af de mest betydningsfulde politiske symboler i Tyskland.
  3. Checkpoint Charlie: Dette var en af de vigtigste grænsekontroller mellem Øst-Berlin og Vest-Berlin under den kolde krig.
  4. Berlinmuren: Berlinmuren blev bygget i 1961 og adskilte Øst-Berlin og Vest-Berlin indtil den blev nedrevet i 1989. I dag står der en del af muren tilbage som et museum og et symbol på Tysklands historie.
  5. Museum Island: Museum Island er en ø i floden Spree og er hjemsted for fem af Berlins mest betydningsfulde museer, herunder Pergamonmuseet og Alte Nationalgalerie.
  6. Gendarmenmarkt: Gendarmenmarkt er en af Berlins mest imponerende pladser og er kendt for sine historiske bygninger og kirker, samt koncerter og udendørs arrangementer.
  7. Alexanderplatz: Alexanderplatz er Berlins største bytorv og er kendt for sine moderne bygninger, shoppingcenter og kulturarrangementer.
  8. Potsdamer Platz: Potsdamer Platz er en af Berlins mest livlige områder og er kendt for sit natteliv, shopping, kultur og underholdning.
  9. Berlin Zoo: Berlin Zoo er en af verdens ældste zoologiske haver og har en samling på over 20.000 dyr fra hele verden.
  10. Berliner Dom: Berliner Dom er en af Berlins mest imponerende kirker og er kendt for sin arkitektur og sin kuppel, der giver en fantastisk udsigt over byen.

De 25 største indkøbscentre i Tyskland og deres byer er:

  1. CentrO – Oberhausen
  2. Rhein-Ruhr-Zentrum – Mülheim an der Ruhr
  3. Forum Duisburg – Duisburg
  4. Ruhr Park – Bochum
  5. Limbecker Platz – Essen
  6. Flughafen Frankfurt Center – Frankfurt am Main
  7. Main-Taunus-Zentrum – Sulzbach
  8. Skyline Plaza – Frankfurt am Main
  9. Rhein-Neckar-Zentrum – Viernheim
  10. Stadt-Galerie – Passau
  11. Nord-West-Zentrum – Nürnberg
  12. Am Hulsberg – Hannover
  13. Elbe-Einkaufszentrum – Hamburg
  14. City Point – Kassel
  15. Rhein-Galerie – Ludwigshafen
  16. Main-Taunus-Zentrum – Sulzbach
  17. Commerz Real Hanse-Viertel – Berlin
  18. Neu-Isenburg Zentrum – Neu-Isenburg
  19. Alstertal-Einkaufszentrum – Hamburg
  20. Hanau Arcaden – Hanau
  21. City Galerie – Augsburg
  22. Allee-Center – Leipzig
  23. City Arkaden – Wuppertal
  24. EKZ Neuperlach – München
  25. Karstadt München am Marienplatz – München

STØRSTE BYER I TYSKLAND

De 10 største byer i Tyskland og deres historie:

  1. Berlin – Berlin har en rig historie, der spænder over mange århundreder. I det 19. århundrede blev byen en af de førende centere for kultur, politik og økonomi i Tyskland. Efter Anden Verdenskrig blev Berlin delt i Øst-Berlin, som blev kontrolleret af Sovjetunionen, og Vest-Berlin, som var en del af Vesttyskland. I 1989 blev Berlinmuren nedrevet, og byen blev genforenet i 1990. I dag er Berlin Tysklands hovedstad og en af Europas mest livlige og kulturelt rige byer.
  2. Hamburg – Hamburg er en af Tysklands største havnebyer og har en lang historie som en af landets ledende handelscentre. Byen har også en rig kulturhistorie og er hjemsted for mange teatre, museer og koncertsteder. I det 19. og 20. århundrede var Hamburg en af verdens mest betydningsfulde havnebyer, og byen var en vigtig destination for immigranter til USA og andre lande.
  3. München (Munich) – München er hovedstaden i Bayern og er kendt for sin kultur, arkitektur og berømte oktoberfest. Byen har en lang historie, der går tilbage til det 8. århundrede, og har været en vigtig politisk og kulturel center i Tyskland i mange århundreder. München er også kendt for sine historiske bygninger og parker, herunder Nymphenburg-slotet og Englischer Garten.
  4. Köln (Cologne) – Köln er hjemsted for Kölner Dom, en af verdens mest berømte katedraler, og har en lang historie som en religiøs og kulturel center. Byen har også en rig handelstradition og var en af Tysklands vigtigste havnebyer i det 19. og 20. århundrede. I dag er Köln en af Tysklands mest livlige byer, med en rig kultur, shopping og nattelivsscene.
  5. Frankfurt am Main – Frankfurt am Main er en af verdens mest betydningsfulde finansielle centre og har en rig historie som en europæisk handelsby. Byen er også kendt for sin skyskraberarkitektur og er hjemsted for mange store banker og internationale virksomheder.
  6. Stuttgart – Stuttgart er hovedstaden i delstaten Baden-Württemberg og har en lang historie, der går tilbage til det 10. århundrede. Byen var en vigtig center for handel og industri i det 19. og 20. århundrede og er nu hjemsted for mange førende bilproducenter, herunder Porsche og Mercedes-Benz. Stuttgart er også kendt for sin arkitektur, parker og museer, herunder statens kunstmuseum og naturhistoriske museum.
  7. Düsseldorf – Düsseldorf er en af Tysklands ældste byer og har en rig historie som en europæisk handelsby. I det 19. århundrede blev Düsseldorf en vigtig industriby, og i dag er byen hjemsted for mange store virksomheder og finansielle institutioner. Düsseldorf er også kendt for sin livlige nattelivsscene og kultur, herunder mange teatre, museer og gallerier.
  8. Dortmund – Dortmund er en by med en rig historie, der går tilbage til det 9. århundrede. Byen var en af Tysklands førende industribyer i det 19. og 20. århundrede, og er nu hjemsted for mange førende virksomheder inden for energi, teknologi og serviceerhverv. Dortmund er også kendt for sin fodboldkultur, med to af Tysklands mest berømte klubber, Borussia Dortmund og FC Schalke 04
  9. Essen – Essen er en by med en lang historie, der går tilbage til det 8. århundrede. Byen var en af Tysklands førende industribyer i det 19. og 20. århundrede og er nu hjemsted for mange store virksomheder inden for teknologi, serviceerhverv og sundhed. Essen er også kendt for sin arkitektur og kultur, herunder byens teater og musikteater.
  10. Bremen – Bremen er en af Tysklands ældste byer og har en rig historie som en europæisk handelsby. I det 19. århundrede blev Bremen en vigtig industriby, og i dag er byen hjemsted for mange store virksomheder inden for logistik, teknologi og serviceerhverv. Bremen er også kendt for sin arkitektur, herunder den historiske Böttcherstraße og den berømte Roland-stat
 
 

Bemærk, at listen kan ændre sig med tiden og at der kan være andre store indkøbscentre i Tyskland, der ikke er inkluderet på listen.

Berlin 3,426,354
Hamborg 1,739,117
München 1,260,391
Köln 963,395
Frankfurt am Main 650,000
Essen 593,085
Stuttgart 589,793
Dortmund 588,462
Düsseldorf 573,057
Bremen 546,501
Hannover 515,140
Leipzig 504,971
Duisburg 504,358
Nürnberg 499,237
Dresden 486,854
Wandsbek 411,422
Bochum 385,729
Bochum-Hordel 380,000
Wuppertal 360,797
Bielefeld 331,906
Bonn 313,125
Mannheim 307,960
Marienthal 287,101
Karlsruhe 283,799
Hamburg-Nord 280,000
Wiesbaden 272,432
Münster 270,184
Gelsenkirchen 270,028
Aachen 265,208
Mönchengladbach 261,742
Augsburg 259,196
Eimsbüttel 251,907
Altona 250,192
Chemnitz 247,220
Braunschweig 244,715
Krefeld 237,984
Halle 234,107
Hamburg-Mitte 233,144
Kiel 232,758
Magdeburg 229,826
Neue Neustadt 226,851
Oberhausen 219,176
Freiburg im Breisgau 215,966
Lübeck 212,207
Erfurt 203,254
Harburg 202,571
Hagen 198,972
Rostock 198,293
Kassel 194,501
Hamm 185,327
Mainz 184,997
Saarbrücken 181,227
Herne 172,108
Mülheim 171,000
Neukölln 167,248
Osnabrück 166,462
Solingen 164,359
Ludwigshafen am Rhein 163,196
Leverkusen 162,738
Oldenburg 159,218
Neuss 152,457
Prenzlauer Berg 148,878
Kreuzberg 147,532
Potsdam 145,292
Heidelberg 143,345
Paderborn 142,161
Darmstadt 140,385
Würzburg 133,731
Regensburg 129,151
Wolfsburg 123,064
Recklinghausen 122,438
Göttingen 122,149
Heilbronn 120,733
Ingolstadt 120,658
Ulm 120,451
Bottrop 119,909
Charlottenburg 119,857
Bergedorf 119,665
Pforzheim 119,313
Offenbach 119,192
Friedrichshain 117,829
Bremerhaven 117,446
Remscheid 117,118
Schöneberg 115,976
Nippes 113,487
Reutlingen 112,627
Fürth 112,025
Moers 107,816
Koblenz 107,319
Siegen 107,242
Bergisch Gladbach 106,184
Jena 104,712
Gera 104,659
Marzahn 103,768
Hildesheim 103,052
Erlangen 102,675
Witten 101,247
Salzgitter 101,079
Trier 100,129
Zwickau

98,796

 

TYSKLAND KORT

Det Tyske forbund (1815-1866)

PARKING BERLIN HAUPTBAHNHOF

TYSKLAND KORT, KORT OVER TYSKLAND

 

 

Frankfurterparlamentet (1848-49) måtte opgive håbet om en samlet, demokratisk tysk stat.

Efter det tysk-romerske riges sammenbrud og Napoleons nederlag ved Waterloo blev de europæiske landes grænser stukket ud ved kongressen i Wien i 1815. Tyskland blev ikke forenet. I stedet blev en løs konføderation skabt med to dominerende medlemmer: Preussen og Østrig, og mange af de over hundrede småstater blev samlet i større konge- og fyrstedømmer.

I de følgende tiår kendt som restaurationen (genoprettelsen) forsøgte monarkierne at bekæmpe liberale strømninger, der havde bredt sig efter den franske revolution. Liberalismen var tæt forbundet med nationalisme og med kravet om et forenet Tyskland. I 1848 udbrød der uroligheder i Berlin, og kong Frederik Vilhelm 4. af Preussen blev tvunget til at love en forfatning. En nationalforsamling, valgt i alle tyske stater, mødtes i Frankfurt am Main for at vedtage en ny konstitution. Imidlertid løb den liberale bevægelse ud i sandet, og kongen nægtede at acceptere forslaget til en forfatning for et forenet Tyskland på et demokratisk og forfatningsmæssigt grundlag.

Det tyske kejserrige (1871-1918)

TYSKLAND KORT, KORT OVER TYSKLAND
TYSKLAND KORT

 

 

Tyske kejserrige 1871-1918

TYSKLAND KORT, KORT OVER TYSKLAND

 

 

Wilhelm 1. udråbes til tysk kejser på Versailles i 1871.

UddybendeUddybende artikel: Tyske kejserrige

Preussens militære sejre over Danmark i 1864 og især over Østrig i slaget ved Königgrätz 1866 og over Frankrig i den fransk-preussiske krig 1870-71 betød, at konkurrenterne var slået af banen, og Preussen alene kunne grundlægge et samlet Tyskland. Ved udråbelsen af det tyske kejserrige i Versailles i januar 1871 blev Preussens kongeslægt gjort til kejsere over det Tyske Rige. Det omfattede alle de større og mindre stater i Tyskland, der før havde været mere eller mindre selvstændige. I årtier havde valget stået mellem den stortyske og lilletyske løsning: med eller uden Østrig. Men Preussen havde nu effektivt kørt Østrig ud på et sidespor, og Tyskland blev samlet uden Østrig.

Selv om kejserriget havde en valgt rigsdag, blev regeringen udnævnt af kejseren, som havde central politisk magt. Otto von Bismarck, jernkansleren, havde med sin strategiske sans og vilje til krig som magtredskab været hjernen bag Preussens kolossale opstigning, men da kejser Wilhelm 1. (kejser 18711888) døde og blev fulgt af Frederik 3. (1888) og dennes søn Wilhelm 2. (1888-1918) mistede Bismarck sin indflydelse.

Første verdenskrig

Kejserriget var en epoke med stor økonomisk vækst og industrialisering. Og samtidig øget nationalfølelse og militarisme. Bismarcks realpolitiske linje var erstattet af en aggressiv kurs, der stræbte efter at udvide tyske interesser i Europa. Og gennem kolonisering og flådepolitik også i resten af verden. Det sidste var en torn i øjet på England. Frankrig nærede ønske om hævn efter nederlaget til tyskerne i 1871, hvor det afstod Alsace/Elsass og Lorraine/Lothringen. Der var udsigt til krig.

Den 1. august 1914 brød 1. verdenskrig ud. Efter fire års blodig stillestående krig måtte Tyskland erkende nederlaget, uden at der havde været fjendtlige tropper på tysk jord. Med traktaten i Versailles 1919 blev Tyskland holdt ansvarlig for 1. verdenskrig og pålagt enorme krigsskadeserstatninger. Tyskland mistede store områder til PolenFrankrig og Belgien, og Nordslesvig kom tilbage til Danmark efter en folkeafstemning (genforeningen i 1920). Nederlaget betød kejserrigets endeligt: kejseren abdicerede, og de tyske socialdemokrater udråbte det Tyske Rige som republik.

Weimarrepublikken (1919-1933)

TYSKLAND KORT, KORT OVER TYSKLAND
TYSKLAND KORT

 

 

Det tyske rige 1920-1936

UddybendeUddybende artikel: Weimarrepublikken

Weimarrepublikken var et forsøg på at etablere et liberalt og demokratisk Tyskland. Regeringen hæmmedes dog af store økonomiske problemer og forfatningens organisatoriske svaghed. I de tidlige år var det oprør og kupforsøg fra både nationalister og kommunister, og hyperinflationen i 1923 knækkede økonomien. De næste år blev forholdene bedre, efterhånden som trykket fra krigsskadeerstatningerne mindskedes. Vellykkede koalitionsregeringer genskabte ro og orden indtil den store verdensøkonomiske krise efter børskrakket i 1929. Under den nye økonomiske tilbagegang var forholdene under hyperinflationen i frisk erindring, og en antidemokratisk opposition mod Versaillestraktaten undergravede Weimarrepublikken. Både det Nationalsocialistiske tyske Arbejderparti (NSDAP), tyske monarkister og kommunisterne udnyttede denne stemning og den øgede arbejdsløshed, og staten var ikke i stand til at opretholde lov og orden.

BERLIN KORT

 

https://obligationer.dk/promillegraense-tyskland/