GRATIS PARKERING MALMØ

GRATIS PARKERING MALMØ, SHOPPING MALMØ
GRATIS PARKERING MALMØ

GRATIS PARKERING MALMØ

GRATIS PARKERING I MALMØ, Malmø er opdelt i en række parkeringsområder, hvor der gælder forskellige takster. Hvad der gælder for det sted, du parkerer på, fremgår af det tilhørende vejskilt. Den parkeringsafgift, du betaler på parkeringspladsen, afhænger af den takst, der gælder inden for området. Det, der adskiller de forskellige takster, er prisen, og i hvilke timer på dagen de skal betales.

Hvis du skal have bilen parkeret i en længere periode, er det som regel billigere at stille den i et parkeringshus, hvor afgiften ofte er lavere. På Parkering Malmös hjemmeside får du et overblik over Malmø bys parkeringshus.

GRATIS PARKERING MALMØ
GRATIS PARKERING MALMØ

Malmø Parkering

Det er muligt at finde gratis parkering i Malmø, men det kan være svært at finde pladser i de mest centrale områder og det kan også være svært at finde pladser i rushtiden. Der er flere gratis parkeringspladser i byens forstæder og omkringring Malmø. Derudover kan du finde gratis parkering på visse tidspunkter i ugen eller på visse dage i måneden.

Parkeringsreglerne i Malmø er:

 • Det er obligatorisk at parkere i en p-bås eller på en p-plads med et gyldigt parkeringsbevis.
 • Der er betalingsparkering i de fleste områder i Malmø.
 • Betalingsperioden varierer afhængigt af området, og tidsperioden kan variere fra 1 time til 24 timer.
 • Der er også specifikke regler for parkering for personer med handicap og elektriske køretøjer.
 • Det er vigtigt at være opmærksom på skiltene i området, da der kan være specifikke regler for parkering i visse områder.
 • Overtrædelse af parkeringsreglerne kan resultere i bøder eller fjernelse af køretøjet.

Det er generelt en god idé at undersøge parkeringsmulighederne i Malmø på forhånd, da det kan være svært at finde gratis parkering i de mest populære områder og i myldretiden.

PARKERING ELBIL MALMØ

Elbil Parkering, Har du brug for at oplade batteriet på din elbil? I øjeblikket udvider P-Malmø deres ladningsinfrastruktur i deres egne parkeringsanlæg og introducerer et nyt koncept til kunder, der ønsker at leje en ladningsplads. Her kan du finde ladningspladser til elbiler >>

Aimo Park tilbyder abonnementer i form af ladningspladser til din elbil. Med abonnementet har du fri adgang til parkering med ladestation i det anlæg, du vælger.

PARKERING MALMØ CITY

KORT OVER SVERIGE

SHOPPING MALMØ

Malmø er den tredjestørste by i Sverige og er omtrent 88 kvadratkilometer stor. Det er hjemsted for omkring 340,000 indbyggere.

Der findes flere indkøbscentre i Malmø, her er nogle af de mest populære:

 • Emporia: Dette er et af de største indkøbscentre i Skandinavien med over 200 butikker, restauranter og caféer.
 • Mobilia: Dette er et andet stort indkøbscenter med mere end 150 butikker, restauranter og caféer.
 • Triangeln: Dette er et af Malmøs mest populære indkøbscentre med mere end 130 butikker, restauranter og caféer.
 • Hansa: Dette er et mindre indkøbscenter med omkring 50 butikker, restauranter og caféer.
 • Form/Design Center: Dette er et indkøbscenter dedikeret til design og interiør med omkring 30 butikker og showrooms.

Bemærk: at der kan være ændringer i antallet af butikker eller åbningstider på grund af COVID19 eller andre årsager.

Malmø
Malmö
Malmøs byflag
GRATIS PARKERING MALMØ
GRATIS PARKERING MALMØ
Fra øverst til venstre mod højre: Turning TorsoMalmøhusGriffen på Gustav Adolfs Torv, Kronprinsen og Øresundsbroen.
Overblik
Land GRATIS PARKERING MALMØ Sverige
Motto Mångfald, möten, möjligheter
Län Skåne
Kommune Malmø
Burlöv
Grundlagt 1353 Rediger på Wikidata
Postnr. 21X XX Rediger på Wikidata
Telefonkode 040 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 325.069 (2020) Rediger på Wikidata
 – Areal 78,3 km²
 – Befolkningstæthed 4.150 pr. km²
Kommun 348.601 [1] (2021)
 – Areal 335,14 km²
 – Befolkningstæthed 996 pr. km²
Stormalmø [2] 749.427 (2021)
 – Areal 2.537,00 km²
 – Befolkningstæthed 258 pr. km²
Andet
Tidszone +1 (CET)
Sommertid: GMT +2 (CEST)
Højde m.o.h. 12 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.malmo.se
Oversigtskort
GRATIS PARKERING MALMØ

Lilla torg

GRATIS PARKERING MALMØ

Södra Förstadsgatan

GRATIS PARKERING MALMØ

Huse i Västra Hamnen i Malmø

GRATIS PARKERING MALMØ

Sankt Johannes Kirke

GRATIS PARKERING MALMØ, SHOPPING MALMØ

Caroli Kirke

Geografi

Malmø ligger i den sydlige del af Sverige. Afstanden i luftlinje til den nærmeste storby København er på ca. 30 km,[5] til sveriges hovedstad Stockholm ca. 512 km,[6] og sveriges næststørste by Gøteborg ca. 243 km.[7] Afstanden i luftlinje til Kiruna i sveriges nordligste kommune er på ca. 1.415 km.,[8] hvor afstanden i luftlinje for en sammenlignings skyld til en storby som Milano i Italien er på ca. 1.158 km.[9]

Malmø er administrationscenter i Malmø kommune. Byområdet Malmø omfatter ud over Malmø kommune Arlöv i Burlövs kommune med 10.666(2015) indbyggere, og en lille del af Lomma kommune nord for Burlöv.[10] Siden åbningen af Øresundsbroen i 2000 har byområdet Malmø sammen med København udviklet til center for Øresundsregionen.

Malmøs historie

Malmø omtales i historien første gang i 1200. Bynavnet var dengang Malmoghe eller Malmhauge. Navnet er sammensat af malm (sand) og hauge (banke).

1437 fik Malmø sit byvåben med den skånske grif af Erik af Pommern. Byvåbnet fik to griffer med røde kroner, som blev taget fra kongens eget våbenskjold, hvilket sandsynligvis var et forsøg på at få sympati fra byens borgere. Kong Erik lod også opføre Malmøhus fæstning.

I den danske reformation spillede Malmø en vigtig rolle. Malmø-borgmesteren Hans Mikkelsen oversatte sammen med den i samme by bosatte lunde-kannik Christiern Pedersen Det nye testamente til dansk, og Malmø-præsten Claus Mortensen Tøndebinder udgav den første danske salmebog, Malmø-salmebogen.

Ved freden i Roskilde i 1658 måtte Danmark afstå Malmø sammen med resten af Skånelandene til Sverige. Malmø blev præget af de dansk-svenske krige både før og efter afståelsen og af forsvenskningen af Skåne under de følgende konger.

1659 blev ni af medlemmerne i Malmøsammensværgelsen, der havde som formål at befri Skåne fra det svenske herredømme, dømt til døden. Henrettelserne blev gennemført på Store Torv (Stortorget). Da Bartholomæus MikkelsenJohan Jørgensen og Jokim Brun var halshugget blev resten af dødsdommene ændret til landsforvisning. På samme sted henrettedes i 1678 Jørgen Krabbe, anklaget for samarbejde med Skånes friskytter.

I 1712 blev Malmø stærkt hærget af pesten, og ca. 300 af stadens ca. 600 huse stod tomme.[11] Efter afslutningen af den Store Nordiske Krig i 1720 fulgte en længere periode med fred, hvor det igen langsomt gik fremad for byen.

Anlægningen af havnen påbegyndtes 1775 af Frans Suell. Kockums værksteder grundlagdes 1840. En af Sveriges første jernbaner indviedes mellem Malmø og Lund 1856. I 1880’erne havde den svenske arbejderbevægelses pionerer, August Palm og Axel Danielsson, Malmø som base. Sporvejen i Malmø indviedes 1887Den baltiske udstilling i Pildammsparken fandt sted 1914. Stadsteatern i funkisstil indviedes 1944. VM i fodbold på det nye Malmö Stadion afholdtes 1958. Malmö Högskola (universitet) etableredes 1998Øresundsbroen indvies 2000. Bomessen Bo01 fandt sted i Västra Hamnen 2001Turning Torso, Sveriges højeste bygning indtil 2022, stod klar i 2005.

Malmø indgår i den europæiske rute for teglstensgotik.

Transport – gratis parkering Malmø