KORT OVER SPANIEN

KORT OVER SPANIENKORT OVER SPANIEN

Kort om Spanien

Landet der forfører enhver sjæl der efterstræber god vin, mad, sol og et temperament der hiver den sidste stress ud af kroppen. For det hele sker først imorgen, så ingen grund til panik. Sus rundt på de farverige markeder der byder på både gode tilbud, musik, stemning og den bagende sol der kræver en kold forfriskning til priser der virkelig er til at betale. Vælg mellem deres fiskeretter, tapas og orientalske frugter der bugner i tusindvis.
I spanien møder du måske de bedste mennesker i europa, hvad venlighed angår, især hvis du kommer lidt ud i de små landsbyer. Spanien kommer du aldrig til at fortryde, aldrig.

Spanien (spansk: España), officielt Kongeriget Spanien (spansk: Reino de España), er et land i Sydvesteuropa.[9] Spanien dækker hovedparten af Den Iberiske Halvø. Landet omfatter også De Baleariske Øer i Middelhavet og De Kanariske Øer i Atlanterhavet, de nordafrikanske byer Ceuta og Melilla, samt adskillige småøer i den vestlige del af Middelhavet. Med undtagelse af en lille landgrænse med Gibraltar, grænser det spanske fastland i syd og øst op til Middelhavet. I nord og nordøst grænser det op til FrankrigAndorra og Biscayabugten, og i vest og nordvest op til Portugal og Atlanterhavet. Spanien deler som det eneste land i Europa landegrænse med et afrikansk land (Marokko).

Spanien er med sine 505.990 kvadratkilometer det største land i Sydeuropa, det næststørste land i Vesteuropa og EU, og det 4. største land i Europa. Det er Europas 6. og EU’s 5. folkerigeste land. Spaniens hovedstad og største by er Madrid. Andre vigtige storbyer er BarcelonaValenciaSevillaBilbao og Málaga.

Spanien er et konstitutionelt monarki med et parlamentarisk demokrati.[10] Kong Felipe 6. er landets statsoverhoved. Spanien har som et udviklet iland verdens 14. største økonomi og verdens 16. højeste købekraftsparitet.[11] Det er bl.a. medlem af FNEUEurozonenEuroparådetNATOOECDSchengen-samarbejdet og WTO. Spanien har også en ”permanent invitation” til det årlige G20-topmøde.

De første mennesker slog sig ned på Den Iberiske Halvø for omkring 35.000 år siden.

kort over spanien byer

KORT OVER SPANIENKORT OVER SPANIEN

Byer i Spanien

KORT OVER SPANIEN
KORT OVER SPANIEN

Puerta del Sol Madrid

KORT OVER SPANIEN
KORT OVER SPANIEN

Gran Via Madrid

Følgende er en liste over større og betydningsfulde byer i Spanien sammen med indbyggertal i alfabetisk rækkefølge:

KORT OVER ITALIEN

KORT OVER USA

KORT OVER FRANKRIG

KORT OVER TYSKLAND