KORT OVER PARIS

KORT OVER PARISKORT OVER PARIS

KORT OM PARIS

Kort om Paris siger sig selv, byernes by og dermed ved du hvad det vil sige. Når du ankommer er du ikke i tvivl, alt florerer i denne by og det største er kærligheden. Ingen er fuldkommen, siges der, men det er løgn for det er Paris. Kald bare pariserne snobbede eller bare lidt overklasse og med god grund, for de har en by der bare kan noget som ingen andre byer kan. Det kan anbefales at tage tidligt ud hver morgen, hvis det er de store seværdigheder du gerne vil se, som Eiffeltårnet, museer, kirker eller ruiner.
Tag Paris Metro for det virker og du slipper for at få meget ømme ben, dog kan smerten skylles væk i lækker Champagne og øl, nyd det !!

Mere kort om Paris

Paris er Frankrigs hovedstad og ligger ved Seinen i det nordlige Frankrig, i hjertet af regionen Île-de-France. Paris har en anslået befolkning på 2.2 mio. (2016) inden for sine administrative grænser.[1]Det ubrudt bebyggede byområde i Paris strækker sig langt ud over byens administrative grænser og huser 10.413.386 (2009)[1] Et yderligere udvidet metropolområde centreret omkring byen, Paris’ aire urbaine, er med en befolkning på ca. 12,1 millioner[2] et af de største byområder i Europa efter befolkning.[3]

Som en vigtig by gennem mere end to årtusinder er Paris i dag et af verdens førende forretnings- og kulturcentre, og byens indflydelse på politikuddannelseunderholdningmassemediermodevidenskab og kunst bidrager til dens status som en af verdens større byer med New York og London globale byer.

Paris-regionen (Île-de-France) er Frankrigs største centrum for økonomisk aktivitet. Med en omsætning på 500,8 milliarder euro producerede regionen mere end en fjerdedel af Frankrigs BNP i 2006.[7] Med La Défense, det største planlagte forretningsdistrikt i Europa,[8] er byen hjemsted for næsten halvdelen af alle de største franske firmaers hovedkvarterer såvel som for hovedkvartererne for femten af verdens 100 største firmaer.[9] Paris er også hjemby for mange internationale organisationer som UNESCOOECD og Det Internationale Handelskammer (ICC).

Med over 30 millioner udenlandske besøgende hvert år er Paris den mest populære turistdestination i verden.[10] Byen har adskillige vartegn og turistattraktioner såsom EiffeltårnetNotre DameChamps-ElyséesTriumfbuenSacré CoeurbasilikaenInvalidesPanthéonGrande Arche og Opéra Garnier, verdenskendte institutioner som LouvreMusée d’Orsay og Musée National d’Art Moderne og populære parker som Disneyland Resort Paris.

Klima i Paris

Klima

Paris har et tempereret kystklima, der er påvirket af den nordatlantiske havstrøm, og oplever derfor sjældent ekstremt høje eller lave temperaturer. Det gennemsnitlige maksimum på årsbasis er omkring 15 °C, og det tilsvarende årsbaserede minimum ligger omkring 7 °C. Den højeste temperatur i byen nogensinde måltes den 28. juli 1947 og var 40,4 °C, mens den laveste har været −23,9 °C, der forekom den 10. december 1879.[15] Parisområdet har oplevet temperaturer, som nærmede sig begge ekstremer under den europæiske hedebølge i 2003 og under den europæiske kuldebølge i 2006.

Regnvejr kan forekomme på alle tider af året, og Paris er kendt for sine pludselige byger. Byen får gennemsnitligt en årlig nedbørsmængde på 641,6 mm.[15]Snevejr forekommer sjældent og i så fald sædvanligvis i de koldeste måneder januar eller februar (omend det er sket så sent som i april), og sneen når næsten aldrig at danne et snedække, som bliver liggende mere end en dag.

Måned Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec År
Gennemsnitligt maksimum/°C 7 9 13 16 20 23 24 25 21 15 9 8 15
Gennemsnitligt minimum/°C 4 4 6 9 12 15 16 16 12 8 4 4 7
Kilde: MSN Weather Arkiveret 24. juni 2008 hos Wayback Machine

PARIS METRO MAP

KORT OVER FRANKRIG