KORT OVER BARCELONA

KORT OVER BARCELONAKORT OVER BARCELONA

Kort om Barcelona

Kort fortalt om Barcelona, så er det vel byernes by i Spanien. Du kommer til der hvor pengene er og der hvor de stolte spaniere bor. Dem som ikke har glemt hvor de kommer fra og ved hvad der er rigtig spansk. Du kender byens navn fra fodboldens verden og det er ikke uden grund. De kan altså godt tillade sig at have næsen lidt i sky, hvis vi lige skal se på de resultater som de har skabt fodbold mæssigt. Men så er byen også en by med så meget historie, at du nemt kan bruge en måned blot på at se på bygninger, så forbered dig på hvad du vil se inden du drager afsted, for du får een på opleveren.
Tapas er uundgåligt og ville også være en skam ikke at prøve. Barcelona kan det der med tapas, vin, stemning og lækre cafeer, overalt!

Kort om Byen

Barcelona er hovedstad i den spanske region Catalonien i det nordøstlige Spanien ved Middelhavet. Byen er landets næststørste med 1.636.732(2021) med forstæder 4,8 mio.(2013) indbyggere, kun overgået af hovedstaden Madrid.

De første tegn på bosætning i området stammer fra Yngre stenalder (2000–1500 f.Kr.). De første større bosætninger var i 600500-tallet f.Kr. sandsynligvis af den iberisk folkegruppe laietanerne. Under den anden puniske krig overtog kartagenerne byen, og den blev grundlagt på ny af Hannibals fader Hamilcar Barca. Efter nederlaget til romerne blev den romerske koloni Colonia Julia Augusta Paterna Faventina Barcino. Omkring 15 f.Kr. blev Barcino romersk. Handel blomstrede ved kysten. I 2. århundrede e.Kr. blev der bygget en bymur efter ordre fra Claudius. I det 3. århundrede e.Kr. havde Barcino en befolkning på mellem 4 000 og 8 000.

I år 415 e.Kr. blev byen erobret af vestgoterne. Barcelona var i kort tid hovedstad i det vestgotiske rige, før den blev flyttet til Toledo. I det 7. århundrede blev Barcelona erobret af den muslimske hersker Al-Hurr, men blev igen kristent, da Frankerriget erobrede byen i 801 og gjorde den til en del af Marca Hispanica. De muslimske angreb fortsatte, og i 985 ødelagde muslimske soldater store dele af byen. Grev Borrell II påbegyndte genopbygningen «grevskabsperiode». I den blev Barcelona den vigtigste by i Catalonien og også en af de vigtigste i Aragoniens krone, flere stater under kongen af Aragonien. Byen blomstrede og var en af stormagterne ved Middelhavet i 1200– og 1300-tallet i konkurrence med Genova og Venedig. Indbyggertallet var på omkring 50.000, og bymuren blev udvidet flere gange. I slutningen af 1300-tallet blev befolkningen formindsket som følge af pesten “Den sorte død“, men det var alligevel der, store dele af den gotiske bydel blev bygget.

Turisme

KORT OVER BARCELONA

En del af strandpromenaden og stranden i La Barceloneta mod Port Olimpic
KORT OVER BARCELONA

Strande i Barcelona, ​​Spanien

Barcelona var den 20. mest besøgte by i verden af ​​internationale besøgende og den femte mest besøgte by i Europa efter London, Paris, Istanbul og Rom, med 5,5 millioner internationale besøgende i 2011. [99] I 2015, både Prag og Milano havde flere internationale besøgende. [100] Barcelona er med sine vandreture rangeret som den mest populære by at besøge i Spanien. [101]

Barcelona som internationalt kendt turistdestination, med adskillige rekreative områder, en af ​​de bedste strande i verden, [102] [103] mildt og varmt klima, historiske monumenter, herunder otte UNESCOs verdensarvssteder , 519 hoteller i marts 2016 [ 104] inklusive 35 femstjernede hoteller, [105] og udviklet turistinfrastruktur.

På grund af sin store tilstrømning af turister hvert år, er Barcelona, ​​ligesom mange andre turisthovedstæder, nødt til at håndtere lommetyve, hvor tegnebøger og pas ofte er stjålne genstande. Af denne grund anbefaler de fleste rejseguider, at besøgende tager forholdsregler for at sikre deres ejendele sikkerhed, især inde i metroens lokaler. Trods dens moderate lommetyveprocent anses Barcelona for at være en af ​​de sikreste byer med hensyn til sundhedssikkerhed og personlig sikkerhed, [106] hovedsageligt på grund af en sofistikeret politistrategi, der har reduceret kriminalitet med 32 % på lidt over tre år og har ført til blive betragtet som den 15. sikreste by i verden af ​​Business Insider . [107]

Mens turisme producerer økonomiske fordele, er byen ifølge en rapport anmodet citat ] “overrendt [af] horder af turister”. I begyndelsen af ​​2017 advarede over 150.000 demonstranter om, at turismen destabiliserer byen. Slogans omfattede “Turister går hjem”, “Barcelona er ikke til salg” og “Vi bliver ikke kørt ud”. På det tidspunkt var antallet af besøgende steget fra 1,7 millioner i 1990 til 32 millioner i en by med en befolkning på 1,62 millioner, hvilket øgede udgifterne til lejeboliger til beboerne og overfyldte de offentlige steder. Mens turister brugte anslået 30 milliarder euro i 2017, betragtes de af nogle som en trussel mod Barcelonas identitet. [108]

En artikel fra maj 2017 i den engelske avis The Telegraph inkluderede Barcelona blandt de otte steder, der hader turister mest og inkluderede en kommentar fra borgmester Ada Colau , “Vi ønsker ikke, at byen skal blive en billig souvenirbutik [som Venedig]”. For at afbøde problemet er byen holdt op med at udstede licenser til nye hoteller og ferielejligheder; det bøde også AirBnb med en €30.000. Borgmesteren har foreslået en ekstra turistskat og sat en grænse for antallet af besøgende. [109] En industriinsider, Justin Francis, grundlægger af Responsible Travelagenturet, udtalte, at der skal tages skridt til at begrænse antallet af besøgende, der forårsager en “overturismekrise” i flere europæiske storbyer. “I sidste ende skal beboerne prioriteres frem for turister for boliger, infrastruktur og adgang til tjenester, fordi de har en langsigtet andel i byens succes,” sagde han. [110] “At styre turismen mere ansvarligt kan hjælpe,” fortalte Francis senere til en journalist, “men nogle destinationer kan bare have for mange turister, og Barcelona kan være et tilfælde af det”. [111]

KORT OVER SPANIEN